Aurinkosähköjärjestelmät​

Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden aurinkosähkön tuotantoon myymällä erikokoisia aurinkosähköjärjestelmiä avaimet käteen -ratkaisuna. Paketti sisältää järjestelmän (paneelit, kiinnitystelineet, invertterin, turvakytkimen, kaapelit) asennuksineen. Suunnitteluvaiheessa asentajamme kartoittaa kohteen ja sovitaan sopivasta asennustavasta. Suunnittelukäynnistä veloitamme 100 euroa, mutta hyvitämme summan aurinkosähköjärjestelmän ostajalle.

Aurinkosähköjärjestelmiä hankittaessa tulee miettiä, minkä tehoinen järjestelmä halutaan ja miten paneelit voidaan asentaa. Yleensä paneelit asennetaan rakennuksen katolle etelän suuntaan. Katon kantavuus ja paneeleille riittävä pinta-ala tulee tarkistaa. Katon kantavuudesta vastaa asiakas. Paneelien kiinnitys vaihtelee sen mukaan, onko kyse tiili- pelti- tai huopakatosta sekä katon kaltevuudesta. Muuta huomioitavaa ovat kaapelireitit ja invertterin eli vaihtosuuntaajan sijoitus. Ennen asennusta on hyvä ottaa yhteyttä omaan kuntaan ja tiedustella tarvittavia lupakäytäntöjä.

Aurinkosähköjärjestelmä voidaan rakentaa joko jakeluverkon kanssa rinnakkain toimivaksi on-grid –järjestelmäksi tai itsenäiseksi off-grid –järjestelmäksi paikkoihin, joissa verkkosähköä ei ole saatavilla. Tällainen itsenäinen kohde voisi olla esimerkiksi saaressa sijaitseva kesämökki.

Omavaraisesta sähköntuotannosta lisätietoa täältä.

 

Aurinkoenergiajärjestelmän hankkijan muistilista

  • Minkä tehoinen järjestelmä tarvitaan?
  • Miten paneelit on mahdollista asentaa?
  • Ota yhteyttä Kokemäen Sähkö Oy:ön.
  • Asennuksen yhteydessä toimita mikrotuotantolaitoksen yleistietolomake ja järjestelmän käyttöönottopöytäkirja Kokemäen Sähkö Oy:lle. Kokemäen Sähkön toimittaessa aurinkosähköjärjestelmän, saamme tarvittavat lomakkeet asentajaltamme.
  • Varmista ylijäämäsähkölle ostaja (Kokemäen Sähkö Oy ostaa ylijäämäsähkön yhtiön kokonaisasiakkailta) ja tee tarvittavat sopimukset.
  • Varmista, että sähkömittarisi soveltuu tuotannon mittaukseen.

Lisätietoja järjestelmistä Tuotemyynti puh. 02 838 6121 tai .

Tulosta alta lomake, jota voi käyttää aurinkosähköjärjestelmäkartoituksen tekemiseen.

Aurinkosähkölaskuri

TESTAA TÄSTÄ KANNATTAISIKO SINUN SIIRTYÄ AURINKOENERGIAAN!

Käyttämällä ilmaista palveluamme saat selvitettyä, millainen aurinkosähköjärjestelmä olisi sinulle kaikkein paras. Palvelussa voit itse tehdä valintoja järjestelmän koon ja sijainnin suhteen. Antamiesi tietojen mukaan laskemme, miten paljon aurinkosähköstä voit hyötyä.