Sähköajoneuvojen latauspisteet

Paikalliset energiayhtiöt Kokemäen Sähkö, Köyliön-Säkylän Sähkö, Lammaisten Energia, Lankosken Sähkö, Paneliankosken Voima ja Vatajankosken Sähkö rakentavat sähköajoneuvojen latauspisteverkoston Satakuntaan. Ensimmäisessä vaiheessa latauspisteitä tulee yhteensä 17 kappaletta. Kokemäellä latauspisteitä on kaksi kappaletta. Hankkeen myötä koko Satakuntaan saavutetaan kattava latauspisteverkosto sähköautojen toimintasäteelle. Sähköautoilun tuloa on ennustettu ja odotettu pitkään ja nyt näyttää siltä, että visioinnista on aika siirtyä toteutukseen.

Sähköä energianlähteenä käyttävä liikenne tulee lähivuosina muuttamaan suhtautumista autoiluun ja energiantuotantoon. Ajoneuvoista lähtevä melutaso laskee merkittävästi, kaupunki-ilma puhdistuu, liikenteen hiilidioksidipäästöt laskevat, kotimaisten energialähteiden käyttö kasvaa ja riippuvaisuus fossiilisista tuontipolttoaineista pienenee.

Sähköautoilun edistäminen maaseutuvoittoisilla alueilla edellyttää huomattavaa sähköajoneuvojen latauspisteverkoston rakentamista, ja tähän haasteeseen ovat paikalliset energiayhtiöt tarttuneet.

Tärkein latauspaikka on edelleen koti- ja kiinteistöpysäköinti, mutta myös julkisia latauspalveluita pitää olla, sillä ne tukevat sujuvaa sähköliikennettä.

Helppokäyttöisten latauspisteiden kehitystyön on tehnyt ulvilalainen Satmatic Oy yhdessä paikallisten energiayhtiöiden kanssa. Sähköajoneuvojen latauspistetiedot kerätään jatkossa yhteiseen rekisteriin, jonka ansiosta latauspisteet tulevat näkymään myös sähköautojen navigointijärjestelmissä. Järjestelmästä selviää muun muassa pisteiden sijainti ja toimintamalli. Jokaiselle sähköautoilijalle on tärkeää, että tieto siitä, missä kaikkialla hän voi autoaan ladata, on helposti saatavilla. Yhtiöiden tarkoituksena on tulevina vuosina edelleen kehittää latauspisteverkostoa Satakunnassa.

Kokemäen lataustolpat sijaitsevat Liikekeskuksen pihassa, osoitteessa Haapionkatu 20 sekä toimitalomme etupihalla, osoitteessa Skaffarinkatu 14.

Toimistollamme olevat latauspisteet on tarkoitettu toimistollamme asioinnin aikaiseen lataukseen. Toimistoaikaan lataus on maksuton.

Muina aikoina lataus toimii e-parking applikaatiolla.