Sähkömuseo

Kokemäen Sähkön omistamassa vanhassa päämuuntamossa toimii nostalginen Sähkömuseo ja idyllinen Muuntamokahvila. Paikka on erittäin suosittu kesäinen käyntikohde.

Kahvila on avoinna kesä-elokuussa päivittäin kello 11−19. Seuratalon mäessä sijaitsevassa kahvilassa on terasseineen yhteensä 70 asiakaspaikkaa. Kahvilassa on tarjolla päiväntuoreita leivonnaisia, kakkuja, jäätelöä ja virvokkeita.   

Kokemäen Sähkön omistama päämuuntamo on rakennettu 1920-luvun alussa. Se on peruskorjattu kahvila- ja museokäyttöön. Peruskorjaus valmistui vuonna 2000, jolloin valmistuivat myös kolmannen kerroksen kokoustilat. Kahvilan lisäksi päämuuntamossa toimii Sähkömuseo. Päämuuntoasema toimi sähkön muuntotehtävissä aina vuoteen 1997, jonka jälkeen rakennus on ollut museokäytössä.

Sähkömuseo on Kokemäen Sähkö Oy:n entinen päämuuntoasema, joka on toiminut sähkön muuntotehtävissä aina vuoteen 1997. Muuntoaseman toiminta lakkautettiin, koska tekniikka kehittyi ja sähköyhtiö toteutti uusia verkostojärjestelyjä. Rakennus heräsi uuteen eloon vuonna 1999, jolloin se toimi ensimmäisen kerran museona ja kahvilana. Museolla on esillä mielenkiintoista sähköalaan liittyvää vanhaa esineistöä. Osa esineistöstä on saatu lahjoituksina.

Muuntamokahvilassa vieraille tarjoillaan monenlaisia kotileivonnaisia sekä muita herkkuja.

Sähkömuseo ja Muuntamokahvila
Seuratalonrinne, Kokemäki
Tilaukset: Moccapala Oy 040 417 9840 /

Lisätietoa asiakaspalvelustamme:

(02) 838 6250

Muuntamokahvila löytyy Facebookista osoitteella www.facebook.com/muuntamokahvila