Hyvä tietää

Kun sähköt ovat pitkään poikki, huomaa vasta, mihin kaikkeen sähköä itse asiassa tarvitaan. Mitä kaikkea on hyvä tietää? Lue oheisesta alavalikosta lisää sähkökatkoihin varautumisesta ja perehdy sähkösanastoon. Tee testi ja selvitä, miten hyvin olet valmistautunut mahdollisiin häiriötilanteisiin. Korvauskäytännöistä voitte lukea tarkemmin tästä.

Energia-alan termistö ja sähkömarkkinoiden toiminta voivat tuntua monimutkaisilta ja vaikeasti ymmärrettäviltä. Sähkömarkkinoiden tehokas toiminta edellyttää avoimuutta ja vapaata kilpailua. Energiateollisuus ry ja Fingrid Oyj ovat yhdessä julkaisseet Hyvä tietää sähkömarkkinoista -oppaan. Kirjasta löytyy tietoa, millaisia vaikutuksia sähkömarkkinoiden toiminnalla on yhteiskuntaan, ympäristöön tai vaikkapa yksittäisen kuluttajan sähkölaskuun.

Sähköalan toimijoiden yhteisen turvallisuuskampanjan tavoitteena on lisätä työturvallisuutta sähköjohtojen läheisyydessä. Tiedä ennen kuin toimit ja tutustu sivustolle, johon on koottu herättäviä videoita, turvaohjeita tapaturmien välttämiseksi ja toimintaohjeita tilanteeseen, jossa sähköjohto on vaurioitunut. Sivustolta löytyy myös aihetta taustoittavia artikkeleita.

Jokaisen on hyvä tutustua Kodin sähköturvallisuusoppaaseen, jonka löydät tästä.