Sähköhyvitys

Eduskunta hyväksyi lakiehdotuksen takautuvasti maksettavasta väliaikaisesta sähköhyvityksestä 27.2. ja laki tuli voimaan 6.3. Sähköhyvitykset lasketaan ja huomioidaan automaattisesti tulevilla laskuillasi. Asiakkaanamme sinun ei tarvitse tehdä mitään saadaksesi sähköhyvityksen.

Usein kysyttyä sähköhyvityksestä:

Saat sähköhyvityksen, jos vuoden 2022 marras-joulukuussa ja/tai vuoden 2023 tammikuussa

  • olet kuluttaja-asiakas
  • sähkönmyyntisopimuksesi mukainen sähköenergian hinta on ollut yli 10 snt/kWh tai
  • sinulla on ollut tuntikohtaiseen sähkön pörssihintaan perustuva sopimus
  • sähkölaskusi (myynnin osuus) oli välillä marraskuu 2022 – tammikuu 2023 yli 90 €/kk
  • Sähköhyvityksen määrä on 50 % sähkön arvonlisäverollisesta myyntihinnasta, ja se lasketaan kuukausittaisen 90 euron suuruisen omavastuun jälkeisestä summasta. Sähkölaskusi summan tulee siis olla kyseiseltä kuukaudelta yli 90 euroa. Hyvitykseen ei lasketa sähkön siirtomaksuja.
  • Hyvityserän yläraja on 700 euroa kuukautta kohti. Maksimihyvitys koko ajalta on 4 x 700 euroa eli yhteensä 2800 euroa.
  • Ensimmäisen erän hyvitys lasketaan vuoden 2022 marras- ja joulukuun laskuista. Toisen erän hyvityksen määrä lasketaan tammikuun 2023 sähkölaskun mukaan ja se kerrotaan kahdella.

Ilmoitettu laskukaava on seuraava:

Erä 1:

(marraskuun kulutuksen perusteella laskutettu sähköenergia – omavastuuosuus) * 0,5 + (joulukuun kulutuksen perusteella laskutettu sähköenergia – omavastuuosuus) * 0,5.

Omavastuu on 90 €/kk.

Jos marraskuussa sähköenergian osuus laskusta on 200 euroa ja joulukuussa 320 euroa, lasket hyvityksen näin:

(200 € – 90 €) * 0,5 + (320 € – 90 €) * 0,5 = 170 €

Erä 2:

2 *(tammikuun kulutuksen perusteella laskutettu sähköenergia – omavastuuosuus) * 0,5 Sähköhyvitystä ei makseta niiltä kuukausilta, joilta sen määrä olisi pienempi kuin viisi euroa.

Jos tammikuussa sähköenergian osuus laskusta on 280 euroa, lasket hyvityksen näin:

2 * (280 € – 90 €) * 0,5 = 190 €

Yhteensä olisit oikeutettu 170 € + 190 € hyvitykseen, eli 360 euroon.

Huom! Sähköhyvitystä ei makseta niiltä kuukausilta, joilta sen määrä olisi pienempi kuin viisi euroa.

Jos olet tällä hetkellä asiakkaamme ja täytät sähköhyvityksen kriteerit, saat sinulle kuuluvan hyvityksen automaattisesti tulevilla sähkölaskuillasi eli hyvityksen saaminen nykyisenä asiakkaanamme ei vaadi sinulta mitään toimenpiteitä.

Mikäli sähkösopimuksesi on päättynyt sähköhyvitykseen oikeuttavassa käyttöpaikassa ja olet muuttanut, mutta Kokemäen Sähkö on edelleen sähkön myyjäsi, maksetaan kyseiseen käyttöpaikkaan kohdistuva hyvitys ilmoittamallesi pankkitilille.

Tilinumeron voit ilmoittaa meille joko sähköpostitse tai käymällä toimistollamme (puhelimitse emme voi ottaa tietoa vastaan).

Jos hyvityksen kriteerit täyttyvät, saat sähköhyvityksen siltä yhtiöltä, jonka asiakas olet ollut v. 2022 marras- tai joulukuussa tai vuoden 2023 tammikuussa eli kukin sähkön myyjä tekee hyvitykset oman osuutensa mukaan.

Jos olet vaihtanut sähkön myyntisi Kokemäen Sähköltä jollekin toiselle myyjälle, sinun tulee toimittaa asiakaspalveluumme tilinumero, jolle Kokemäen Sähkön osuus hyvityksestä maksetaan.

Tarkkaa ajankohtaa emme voi valitettavasti tässä vaiheessa antaa, sillä muutokset asiakastietojärjestelmäämme ovat vielä kesken.

Alustavan arvion mukaan hyvitykset huomioidaan asiakkaiden laskuilla huhtikuussa erääntyvistä sähköenergialaskuista alkaen.

Sähkötuki tai sähkövähennys eivät vaikuta sähköhyvityksen saamiseen. Sähköhyvityksellä ei myöskään ole vaikutusta muihin saatavilla oleviin tukiin.

Sähköhyvitys-pdf

Voit ladata sähköhyvitykseen liittyvät tiedot pdf-muodossa tästä.